Ontmoet Mirjam Pauwels-Paauw

“Ik heb Fries bloed, maar een Drents hart. Ik heb bijna altijd in Drenthe gewoond. Mijn eerste stapjes zette ik in Assen. En nu, vele jaren later, woon ik in het buitengebied van Ruinen. Samen met mijn man en met mijn 3 kinderen. Mijn oudste twee kinderen studeren en zitten op kamers. De eettafel wordt nu echt leger.

Ik heb in mijn hele leven altijd iets willen betekenen voor een ander. Zo zijn wij thuis ook opgevoed: “Je leeft niet voor jezelf, maar je leeft voor anderen”. Ik ben daardoor een echte teamplayer en vind het belangrijk dat ik samen met andere mensen dingen beter maak. Samenwerken schept een band, helemaal als iedereen iets doet waar hij of zij goed in is. Op deze manier wordt de missie, de opdracht, het doel gedragen van onderop. Het gaat dan in je DNA zitten.

Waar ik goed in ben? Ik weet van mezelf dat ik graag de grote lijnen pak en hier ook goed in ben. Als ouder, maar ook als voormalig wethouder creëer ik graag overzicht en duidelijkheid. Mijn kracht is daarnaast ook mijn openheid en eerlijkheid. Ik kan geen mooi weer spelen als het geen mooi weer is.

Dit breng ik dan ook graag allemaal mee naar Orvelte in mijn bestuurdersfunctie. Ik vind het belangrijk dat we dingen naar elkaar blijven uitspreken. Als we mét elkaar blijven praten, zal er meer vertrouwen komen over en weer.  Hierdoor worden we bewuster waar onze eigen (leer) stukken in zitten. En hoeven we niet te wijzen naar de ander.

Dit leidt tot meer draagvlak, commitment en openheid van inwoners, ondernemers en andere betrokken partijen in Orvelte. Het is zo’n mooi plekje. Orvelte is echt uniek. Daar moet iedereen gewoon gelukkig kunnen leven en werken.

Wat hoop ik te halen? Ik krijg echt een heel fijn warm gevoel van binnen als ik samen met andere mensen iets kan beteken voor Orvelte. Dat we onze eigen talenten in kunnen zetten voor een ander. Dat ontroerd me.

Wat hoop ik te brengen? Ik hoop heel erg dat ik een verbindende energie kan brengen. Zonder dat ik misschien niet iedereen persoonlijk spreek, maar wel die intentie en die energie kan brengen.

Mirjam’s 5 afsluitende antwoorden:

  1. Mijn lievelingseten: Ik eet om te leven, dus ik heb niet zozeer een lievelingsgerecht. Dus ook snachts kan je me nergens wakker voor maken. Laat me maar lekker slapen.
  2. Mijn blunder/moment van schaamte: Elke keer als ik mijn hoofd op een verkiezingsposter zie staan. Dan denk ik: Jeetje, zie dat mens. Wie ben ik om daar op te staan?? Haha…
  3. Mijn hoogtepunt: Zakelijk gezien is dat het Muziekakkoord wat getekend werd, in het bijzijn van Koningin Maxima, in 2019 door alle Drentse gemeenten, culturele instellingen en de provincie. Het doel was dat er meer muziek in de klas moest komen en dat is gelukt. Prive is het hoogtepunt mijn gezin. Als ik zie hoe de kinderen in het leven staan. Dat is heel fijn om te zien.
  4. Mijn dieptepunt: Het verlies van geliefden. Mijn ouders zijn allebei jong overleden. Mijn opa was ook jong overleden. Ik zie de dingen daardoor wel meer in perspectief.
  5. Mijn wens voor Orvelte: Zelfbewustzijn van ONZE kwaliteiten en in wat we te bieden hebben aan de wereld en dat we SAMEN met vertrouwen de toekomst in gaan.