Kennismaken met onze afstudeerstudente

Hoe leuk is dit: We willen jullie graag voorstellen aan onze afstudeerstudente, Sabine Riezebos. Ze is een stralende 23-jarige studente, momenteel woonachtig in Leeuwarden maar af en toe te vinden in haar ouderlijk huis in Orvelte. Sabine studeert HBO Leisure en Events Management aan NHL Stenden en is vol enthousiasme bezig met haar laatste studieopdracht.

“Ik zit in mijn afstudeerjaar en werk aan het schrijven van een Professioneel Product, mijn afstudeeropdracht. Het is een waar genoegen om dit te doen in en voor Orvelte,” vertelt Sabine. “Ik ga me richten op educatieve en leerzame aspecten voor de bezoekers van Orvelte. Momenteel bevind ik me nog in de beginfase en leg ik de basis voor mijn onderzoek.” Sabine zal gebruikmaken van de Design Thinking methode om ontwerpgericht onderzoek te doen naar de behoeften van de bezoekers in het dorp. Ze zal ook onderzoeken wat Orvelte momenteel al te bieden heeft op dit gebied. “Door onderzoek te doen, te ontwerpen, te testen en te verbeteren, hoop ik een waardevol concept te kunnen creëren voor Orvelte.”

Sabine heeft een rijke ervaring opgedaan tijdens haar studiereizen. “Het heeft me geleerd, hoe cliché dit ook klinkt, hoe goed we het hier hebben in Nederland. Ook heb ik geleerd hoeveel geluk het mij geeft om iets kleins voor een ander te kunnen doen. Het is zo mooi om te zien hoeveel vreugde een ander kan hebben door iets wat jij zelf georganiseerd of gegeven hebt.”

Voor haar studie in Leeuwarden woonde Sabine in Orvelte. Ze voetbalde bij VKW en had verschillende bijbaantjes in het dorp. Misschien heb je haar wel ontmoet bij de Schenkerij of bij Zoo Bizar. Ook heeft ze destijds blaren op haar handen gekregen van het scheppen van duizenden ijsjes bij het Melkfabriekje. In de afgelopen jaren heeft Sabine vooral geholpen bij het organiseren van markten en fairs in Orvelte. Je ziet haar regelmatig bij de kassa zitten en ze helpt graag in de horeca. “Ik vind Orvelte een prachtig dorp en ik vind het heel belangrijk om ook iets terug te doen voor Orvelte. Naast de fairs en markten hoop ik met mijn afstudeeropdracht van betekenis te zijn voor de bezoekers van Orvelte.”

Vijf vragen voor Sabine

  • Mijn lievelingseten: Sushi Californian Rolls of Sushi met paling. Oh ja, en pasta Carbonara.
  • Een blunder die ik heb gemaakt: Poeh… ik heb veel blunders gemaakt. Alleen kan ik er nu niet zo snel één bedenken.
  • Mijn Hoogtepunt: De reizen die ik heb mogen maken. In 2019 ben ik ook nog naar Mallorca en Turkije geweest voor mijn studie. Voor mijn leeftijd heb ik al heel wat mogen zien van de wereld.
  • Dieptepunt: Ik heb wel meerdere dieptepunten gehad, maar uiteindelijk hebben ze me allemaal iets gebracht. Een voorbeeld is dat ik naar Leeuwarden ging in coronatijd. Ik kende niemand en moest echt wel even mijn weg vinden. Ik vond het vooral heel spannend om in een voor mij onbekende stad te wonen, maar ook om in zo’n bijzondere tijd nieuwe mensen te leren kennen. Het heeft me uiteindelijk heel veel gebracht. Sterkere vriendschappen, waaronder die met mijn beste vriendin Britt.
  • Wens voor Orvelte: Dat dit mooie authentieke en unieke dorp mee kan bewegen met de toekomst. Dus mee kan gaan met de trends en ontwikkelingen van nu. Zowel digitaal als educatief. Maar wel dat het heel eigen blijft.